De keuze van een architect is nooit een makkelijke taak. Buiten het feit dat het uiteraard een bekwaam iemand moet zijn is het voor ons belangrijk dat beide partijen er een 'goed gevoel' bij hebben en je van begin af aan op dezelfde golflengte zit.

 

Wij kozen als architect HAUSTRAETE Thomas (Oordegem-Lede). Bij de eerste gesprekken hadden we onmiddellijk de indruk dat hij goed aanvoelde wat onze wensen waren. Het blijft natuurlijk een aartsmoeilijke taak om louter op basis van een aantal gesprekken een ontwerp voor te stellen. Daarom dat we hem ook bij het eerste voorontwerp 'carte blanche' gaven. Je kan uiteraard ook zelf beginnen met allerhande schetsen te maken en op die manier trachten de architect wat te sturen. Wij waren (en zijn) echter de mening toegedaan dat je hierdoor de creatieve geest van de architect beperkt en laat dat nou net één van de redenen zijn waarom je een architect absoluut nodig hebt, toch?

 

Met het eerste voorontwerp wisten we al dat we de juiste beslissing hadden genomen! Wij vonden het alvast een zeer geslaagd concept vooral wanneer je rekening houdt met het feit dat de bouwgrond op zich verre van een ideale vorm heeft en de stedenbouwkundige voorschriften nogal streng waren (geen plat dak, geen kelder...enz.). Toch slaagt de architect er wonderwel in in een moderne woning te ontwerpen die door zijn specifieke vorm zeer origineel en fris uit de hoek komt...althans dat is wat wij ervan denken ;-)